kolmapäev, 1. juuli 2009

2009. hooaja esimesed paar kuud

Juba talvel enne hooaja algust leppis meeskond kokku, et käesoleval aastal midagi eriti "suurt" ette ei võeta ning piirdutakse mõne pikema võistlusega lähemas ümbruskonnas: eelkõige siis Watergate, Muhu Väin ja Baltic Offshore Week, mis ühtlasi moodustavad Eesti Avamerepurjetamise karikasarja. Kalevi Jahtklubi seeriavõistlus muidugi ka, pluss väiksemad "sutsakad", mida aeg-ajalt näiteks nädalavahetustel korraldatakse.

Jahtklubi seeriavõistlusest on praeguseks möödas 7 sõitu ning heameel on tõdeda, et Forte on kohe algusest peale olnud üldliider, ehkki küll tänase seisuga kõigest kahe punktiga A40 Charisma ees. Niisiis võib hooaja algust sportlikus mõttes suhteliselt positiivses võtmes hinnata. Kui aga mõelda jahi materiaalosa peale, tuleb hooaja esimest osa hoopis vägagi õnnetuks lugeda - KJK seeriavõistluse 4. sõidul kõmmutas meie pardasse augu Merion ning teel Rootsi Ericssoni VOR kliendiüritusele leidsime Osmussaare all kiiluga põhjast hunniku kive.

Esimene õnnetus toimus 27. mai seeriavõistlusel, kui puhus ca 10 m/s tuul, mis puhanguti ulatus ca 13-14 m/s piirimaile. Olime Merioniga koos Kuuli muna märgis, meie ees ja nemad kohe taga ning siis see juhtuski - kuna distants kahe jahi vahel oli liiga väike, lükkas laine Merioni meile tagant nurgast peale, mille mälestuseks jäi meie pardasse Merioni pukspriidi poolt tekitatud auk.



Õnneks siiski mitte läbi kogu kere, vaid ainult välimises kihis. Et aga mitte sandwitchi vahele asjatult vett lasta, jätsime sõidu pooleli ning tulime ära koju, kaotades sellega seeriavõistluse mõttes vähemalt 5 punkti, kuna minimaalselt kolmandaks oleksime selles sõidus kindlasti saanud.

Järgmiselt paarilt seeriavõistluselt noppisime taas teise ja esimese koha punktid ning seni viimase sõidu pidime juba nimetatud Ericssoni ürituse tõttu vahele jätma. Sellest üritusest tuleb aga eraldi jutt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar