pühapäev, 12. juuli 2009

Forte liikumine reaalajas

Tänu ettevõttele nimega Navirec on alates Watergate regatist võimalus Forte liikumist reaalajas jälgida. Selleks tuleb minna Navirec kodulehele ning sinna sisse logida. Kasutajanimi on "teamforte" ja parool on "F0rte475" (0 = "null"). Jälgimine töötab siis, kui me parasjagu sõidame ning Muhu Väina regatil peaks see toimuma etappide kaupa enam-vähem järgnevalt:

  • 13. juulil start kell 14:00, Pärnu - Kihnu, distants ca 31.8 miili
  • 14. juulil start kell 10:00, Kihnu - Roomassaare, ca 72.6 miili
  • 15. juulil start kell 13:00, Roomassaare - Sõru, ca 103.3 miili
  • 16. juulil on puhkepäev Sõrul
  • 17. juulil start kell 10:00, Sõru - Lehtma, distants avaldamata
  • 18. juulil start kell 10:00, Lehtma - Dirhami, ca 33.2 miili

Finišite ajad sõltuvad eelkõige tuule suunast ja tugevusest ning neid siinkohal kirja panna pole seetõttu võimalik. Väga jämeda arvestuse kohaselt võib meie liikumise keskmiseks kiiruseks arvutada ca 7 sõlme (ehk siis 7 miili tunnis), aga see sõltub tõepoolest eelkõige tuulest ja selle trajektoori pikkusest, mida meil tegelikult läbida õnnestub. Iga meremehe naine on ju harjunud, et ei tea kunagi, millal täpselt ta mees merelt tuleb :-)

Kui Navirec lehel on näha ainult vilkuv punkt, mille ümber on sinine meri, tuleks kasutada kaardi ülaservas olevaid zoom-nuppe (ja nendest eelkõige "-" märki). Eelkõige on Navirec süsteem tehtud siiski maismaal liikuvate sõidukite jälgimiseks ning sestap on kaardi esialgne zoom meresõidukite jaoks kohatult suur.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar