neljapäev, 19. august 2010

KJK Delfi XI kolmapäevaregatt, 18.08.2010

Pärast pooleteise kuu pikkust pausi saime taas osa võtta koduklubi seeriavõistlusest. Selle aja jooksul on toimunud kolm võidusõitu, mille pidime Watergate, Bastadi ja Arendali võistluste tõttu vahele jätma. Nüüd siis oli aga üle hulga aja taas võimalus punkte koguda, et üldarvestuses oma positsiooni parandada. Valdavalt ENE suunast puhus priske purjetuul tugevusega 7-9 m/s, mis tõotas korralikku võidusõitu.

Võistlus kella vastu algas õigupoolest juba enne, kui kai äärest minema saime: sõiduks otsi valmis pannes tuli nimelt välja, et grootvalli sukk (ehk rüüž) on mastitopi juures katki läinud ja valli sisu ca kolme meetri ulatuses paljastanud. Oli selge, et nii me grooti üles ei saa ja sestap asusimegi kibekiiresti valli lappima, sel ajal kui teised jahid juba merele seilasid. Et mitte starti hilineda, läksime lõpuks ka meie kai äärest minema, ehkki õmblustöö oli alles täies hoos. Kokkuvõttes jõudsime siiski niikaugele, et meetri jagu valli jäi küll katteta, kuid ettevaatlikult võis sellega siiski groodi üles tõmmata ja loota, et puri pärast ka alla tuleb.



Ilmselt korraliku tuule tõttu panid kohtunikud ka korraliku distantsi: 6-2-6-3-6+Fo. Parima stardi tegi Premium, teisena vast Ladybird ning siis meie, edasi purjetati pooltuules "Kuuli muna" poole. Ladybirdist nihkusime sellel lõigul kenasti ettepoole, kuid Merion sai meist omakorda mööda ning võttis märgi Premiumi järel ja meie ees teisena. Võistlus oli nii tihe ja märgis vahed korraks nii väikesed, et mõni jämedam vender poleks meie vööri ja Merioni ahtri vahele enam mahtunud.

Märgis heisati spinnakerid ning purjetati peaaegu taganttuules Katariina kai poole. Saime pärast märki kenasti vabaks ja selle abil ka ette, samal ajal kui Premium, Merion ja Sylvia omavahel tõsist kemplust pidasid. Premiumil läks selle madina alguses korraks ka spinn käest ära, kuid nad said õnneks olukorra kiiresti kontrolli alla ja natuke hiljem ka selle kolmiku etteotsa. Ladybird ja Charisma hoidsid aga omakorda meist pisut paremale, ehk mere poole. Teise märgi võtsime küll esimesena, aga vahed esimesest kuuendani olid väga väikesed.



Järgnenud vastutuuleots tagasi "Kuuli muna" juurde rebis vahed pikemaks - Premiumiga olime krüssates küll praktiliselt võrdsed, kuid ülejäänud laevastik hakkas tasapisi maha jääma. Tõsi küll, erinevaid võistlusväärtusi arvestades ilmselt mitte veel piisavalt. Korraks lipsas meil ka genu soot stopperist lahti, aga üle mõne sekundi me seetõttu siiski aega ei kaotanud. Märgis heiskasime spinnakeri ning napi eduga Premiumi ees hakkasime teise tsentripoi poole purjetama, järgmistena võtsid märki Ladybird, Charisma ja Merion.



Tsentripoi juures saime kenasti spinnakeri alla ja järgnevalt tuli taas "Kuuli muna" juures olevasse märki purjetada. Sealt läks võistlus juba pisut vabamas tuules finiši poole edasi.



Finišis olime füüsiliselt esimesena, edestades Premiumi 37 sekundiga ning Merioni 2 minuti ja 21 sekundiga. Etapivõiduks sellest siiski ei piisanud, nii et ümberarvestuse tulemusel saime seekord teise koha Merioni järel ning Sylvia, Premiumi, Ladybirdi, Charisma ja Santa Maria ees. Merionist jäime pärast korrektsiooni maha 32 sekundit ja kuna me mingeid suuremaid vigu merel ei teinud, oli suht võimatu neid sekundeid kusagilt juurde leida. Loomulikult ei kahanda see karvavõrdki Merioni võidu väärtust - igati korralik ja võitluslik võidusõit, tubli töö!

Järgmise võistlusena seisab hooaja kalendris Helsinki-Tallinn võidusõit 20.-21. augustil, kuid sinna me seekord ei lähe, sest eks ole seda avamerepurjetamist juba käesoleval hooajal pisut tehtud ka ;-) Järgmisena oleme seega võistlemas taas eeloleval kolmapäeval seeriavõistluse raames.

P.S. Suurema süvisega jahtidel tuleb praegu olla Pirita jõel iseäranis ettevaatlik, kuna veetase on tõeliselt madal. Näiteks Charisma jäi eile pärast finišit keset jõge päris korralikult põhja kinni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar