reede, 6. august 2010

X-41 MAAILMAMEISTRIVÕISTLUSTE KOLMAS PÄEV 06. AUGUST 2010


Tänane suhteliselt tuuleküllane päev, mil puhus 8-10, kohati ka 11-12 m/s, ei olnud Fortele just meelakkumine. Norralased olid oma senistest allajäämistest tublisti kosunud ja andsid meile kõva lahingu. Meie mõistagi neile ei naeratanud vaid hoidsime vandipinged kõvad ja soodid-brassid sees. Kõigele vaatamata tundus, et päris õiget trimmi me siin Arendali kaldalaines ja suhteliselt tugevas tuules veel leidnud pole. Seevastu Mati Sepp ja Technonicol said täna juba 5. sõiduvõidu ja omades lisaks tabelis ka 3. ja 5. kohta võtsid kaldale tulles vastu õnnitlusi kui X-41 jahiklassi tänavused maailmameistrid. Palavad õnnesoovid heale ja tugevale konkurendile Mati Sepale ka Forte meeskonnalt!

VII SÕIT

See oli norralaste pidupäev. Nii nagu nad stardist avaloovimisel mere poolt ette said, nii nad sinna ka jäid. Fortet ei aidanud ei ussi- ega püssirohi. Finiśiloovimisel saime küll väikese revanśi edestades 4.-5. koha heitluses meist veel alltuuletähises ees olnud Technonicolit, aga see oli ka kõik. Sõiduvõit X-Effectile Tarponi ja Team Gran Seili ees. Norralaste üks parimaid aluseid Lexington sai aga valestardi eest kirja diskvalifitseerimise, seega jäi meie lõplikuks finiśikohaks juba neljandat korda sel regatil 4. koht.

VIII SÕIT
Esimene lähe oli üldine valestart. Teistkordselt startisime suhteliselt märgi poolsest liiniotsast ja pingutasime koledal kombel aga ülemiseks tähiseks olid meie põhikonkurendid meist siiski napilt ees. Allatuuleotstel lainet võttes ja halssides jõudsime kõigile taas kandadele aga paraku mitte ette.Viimane finiśiloov leidis meid heitlemas koos ühe oma põhikonkurendi Tarponiga, kes kahjuks liinil meid sentimeetritega edestas: 6. koht. Sõidu võitis Nicole4.


IX SÕIT
Taas üldine valestart ja korduslähtes musta lipu reegel. Saime korraliku stardi kohtunikelaevapoolsest otsast. Avamärgis oli uhke paremusjärjestus: Technonicol, Premium ja siis üheskoos Nicole4 ja Forte. Seega täielik ugri-mugri juhtimine. Tugevas tuules ei suutnud me seekord ette rebida ja alltuuletähis leidis kogu fleedi tihedalt koos. Teisel loovimisel näitas täna hästi seilanud Nicole4 ja MM-kulda kinnistavTechnonicol teistele ahtrit.

















Premium hoidis end kenasti esikolmikusse ja saigi finiśis tabelisse tubli 3. koha. Meid suruti viimases alltuuletähises halsiga vaskpoolseset märki võtma ja ka seal suutis norralaste BW Offshore meid välimiseks suruda. Punnisime siis finiśiloovimist täiega, aga konkurendid said liinist oma jahivöörid enne üle lükata ja nii saime sellest sõidust 9. kohaga oma senise teise mahaviskamissõidu.


Enne homme peetavat 10. ja viimast võistlussõitu näeb punktitabeli esiots välja nii:

1. Technonicol (Eesti-Vene) 13 punkti
2. Tarpon (Norra) 27 punkti
3.  Forte (Eesti) 27 punkti
4. Nicole4 Soome 29 punkti
5. Lexington (Norra) 29 punkti
6. X-Effect (Norra) 37 punkti

Seega on Fortel reaalne võimalus võita homme MM-medal ja Odini või Taara abile me siin loota ei saa, peame ise mehed oleme ja tegema seda, mida me ju hästi oskame - purjetama ühtse meeskonnana ja vigu vältides oma parimat purjetamist. Kõigil, kes Fortele kaasa elavad, soovitame mõelda koos meiega positiivselt. Mis muud, kui pöidlad pihku!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar