neljapäev, 5. august 2010

X-41 MAAILMAMEISTRIVÕISTLUSTE TEINE PÄEV 05. AUGUST 2010

Teine võistluspäev oli MM-regatil pilvisem ja tuulevaiksem. Puhus lõunakaarte tuul tugevusega 5-6 m/s.

IV SÕIT

Forte jäi stardis hätta. Sattusime teiste kattevarju ja purjetasime rajale üsna jahtiderivi lõpus. Ülemiseks pöördetähiseks õnnestus meil tänu heale alltuuleotsale ennast juba keskmike hulka seilata. Teine loovimine lõppes meile õnnetu tuulepööramisega ja teistkordselt võtsime ülamärki viiendana. Meie ees seilanud soomlaste Nicole4 vastu aitas meid jälle hea alltuuleots ja nii me avasõidu 4. lõpetasime. Suveräänne võit läks algusest lõpuni juhtinud Technonicolile.

V SÕIT

Taas kehv start, kus me kogu võistlejaterivil vasku halsiga ahtrist läbi vallasime ja siis paremale rajapoolelel seilasime. Veel üks tagaajamispurjetamine oli alanud. Ülemise pöördetähise võtsime 8. kohal. Traditsiooniliselt hea allatuuult loovimine spinniga tõi meid  paar kohta ettepoole. Loovimise 2/3 peal oli korraks tunne, et oleme võimelised ülemiseks märgiks juba 2.-3. kohale jõudma. Olime aga siiski liiga kaugele paremale rajapoolele purjetanud ja väike tuulepööre tõi meile ülekrrüssi ning enne viimast alltuuleotsa olime märgis 8..

Viimase alltulletähise võtsime veel 7. kohal, aga siis õnnestus kohe märgist suhteliselt lähedal olevale finiśiliinile õnnestunud paut teha ja nii me kolm norralaste skalpi vahetult nende kaasmaalastest finiśikohtunike pilgu all (s)koorisime. Olime juba kolmandat korda neljanda koha saanud. Mõmmid lõpetasid aga sellegi purjetamise enda jaoks võidukalt ja olid seega kogunud juba 4 sõiduvõitu. Müts maha, Mati!

VI SÕIT

Üldine valestart, mille järel rakendati nn. musta lipu reeglit, mis tähendab, et kordusstardis dikvalifitseeritakse kõik, kes minut enne stardisignaali üle liini on. Korduslähe õnnestus meil üle ootuste hästi ja purjetasime vabalt ja vähese tuule ning suure laineloksu kohta ka üllatavalt kiirelt paremale rajapoolele kaldakaljude suunas. Paraku läksime taas liiga suurt tükki hammustama ja jätsime kasutamata võimaluse kontrollida konkurente siis, kui selleks võimalus on. Tuul hakkas pöörama ja paraku mitte meie kasuks. Küll sai aga pärast ebaõnnestunud starti üsnagi sügaval tagalas olnud Technonicol mere poolt sellise tuule, et tuli ülemisse märki juba teisena. Meie olime seal alles 12.. Kadunud polnud aga veel midagi, sest ees oli "meie leib" alltuuleots ja kogu fleet käeulatuses. Paraku vaikis tuul sootuks, kohtunikud lühendasid rada, võttes finśi vastu alltuuletähiste juures ja algas loterii, millest peavõidu tõmbasid välja üeval märgis veel üsna meie kõrval olnud norralaste X-Effect ja taanlaste Prinsesse Todenskrald. Premium oli Eesti jahtidest parimana 8., Technonicol lõpetas 9., Forte koguni 13. kohaga.

Alates viiendast sõidust läheb õnneks kehvim sõidutulemus mahaviskamisele ja see teeb tabeliseisuks kahe päeva järel:

1. Technonicol (Eesti) 10 punkti
2. Forte (Eesti) 17 punkti
3. Tarpon (Norra) 20 punkti
4. Lexington (Norra) 23 punkti
5. Nicole4 (Soome) 27 punkti
6. X-Effect (Norra) 28 punkti

Detailsed tulemused

Homme tuleb meil aga tõsiselt pingutada, et Norra viikingite rünnakute all vastu pidada ja meile edukalt alanud MM-regatt väärikalt lõpetada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar